САНТОРИНИ

Маршрут: Русе-Санторини (през Велико Търново, Габрово, Стара Загора, Пловдив, София

Продължителност: 6 дни / 4 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати:    18.09.2019 г.

 

Сподели офертата:

1 ден – Отпътуване от Варна в 18.00ч /от ОМВ – Автогара, при минимум 10 туриста/, от Шумен в 19.00 ч. /5-ти километър/, от Разград 19.45 –Автогара, от Русе в 21.30 ч. от Централна ЖП гара, паркинг „Митница“, от Велико Търново в 22.45 ч. от х-л „Етър“, в посока София.
2 ден – От Стара Загора в 00.45ч. – ОМВ до Автогара, от Пловдив 02.30 – ОМВ до х-л Санкт Петербург, от София в 04.00 ч. от Автогара „ Сердика“, бивш Трафик Маркет в посока Атина. По пътя спиране за почивки. Пристигане в Атина вечерта. Вечерна панорамна обиколка с автобус на Атина/по желание срещу допълнително заплащане от 10.00евро на турист/: Храма на Зевс, Арката на Адриан, Акропола, площад Синтагма, Президентският дворец, Олимпийския стадион, Паметника на незнайния воин и Академията, с фотопауза на Синтагма и Стадиона. Настаняване в хотел 2/3*.Свободно време. Нощувка.
3 ден – Ранна закуска /или сух пакет/ и заминаване към пристанище Пирея. Отплуване с ферибот рано сутринта. Пътуването трае около 8 часа с линеен ферибот, като през това време акустира на Цикладските острови /без слизане от ферибота/. Пристигане на пристанището Атиниос около 15.00 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.
4 ден – Закуска. Свободно време в Санторини или възможност за Целодневна екскурзия из острова /срещу доплащане/. Историко-географска, социално-икономическа и културна беседа за Санторини. Ще разгледаме очарователния град Оя, столицата Тира с Историческия музей, където се съхраняват артефакти от древния град Акротири, Пиргос, планината Пророк Илия – най-високата точка на острова от където се наблюдава възхитителна панорамна гледка към всички посоки на острова.
Денят е наситен с преживявания. Вечерта ще се настаним на платформа издадена над Калдерата за да наблюдаваме „представлението” – Залезът на Санторини. Връщане в хотела. Нощувка.
5 ден – Закуска. Добре скритата тайна на Санторини са неговите вина. Какво отличава вината на Санторини ще разберем в единствения на острова Музей на виното. Посещение на Музея на виното, с подземни тунели и дегустация на 3 вина /срещу допълнително заплащане/. Атракциите продължават. По желание – с лифт от Тира към старото пристанище. Възможност за 5 часов круиз до вулканите Неа Камени и Палеа Камени /срещу допълнително заплащане/. По време на круиза, ще научим за топлите сярни извори в морето и в близост до брега / до тях се стига с плуване/. На връщане от пристанището към Тира може да се придвижите с магаре / единствения транспорт в миналото/. Следобед възможност за плаж. Нощувка.
6 ден – Закуска. Освобождаване на хотела. Пристигане в Пирея вечерта. Нощно пътуване към България.
7 ден – Пристигане в София около обяд, във Велико Търново, Русе, Варна късния следобед. По пътя спиране за почивка.

Дата Варна, Шумен, Разград Русе, Велико Търново, Габрово Стара Загора, Пловдив, София
30.04.2019 г. 551 лв. 551 лв. 535 лв.
18.09.2019 г. 551 лв. 551 лв. 535 лв.

Цената включва:
• Транспорт с лицензиран автобус 3*
• Фериботни такси:Пирея-Тира –Пирея
• 1 нощувка със закуска в Атина – хотел 3*
• 3 нощувки със закуски в Санторини – хотел 2*/3*
• Екскурзоводско обслужване по пътя

Цената не включва:
• Пътни , магистрални и гранични такси-30.00евро на турист /задължително се заплащат към Туроператора /
• Медицинска застраховка – 12 лв./турист. Застраховката е „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69,99 год., с покритие 5000€, валидна за чужбина, на ЗАД “Армеец“ с адрес на
• управление: гр. София ул. “Стефан Караджа“2 ЕИК:121076907. За лица над 70 до 85 годишна възраст – 18 лв.
• лични разходи

• ОБИКОЛКА АТИНА -10 ЕВРО ВЪЗРЕСТЕН ;5 ЕВРО ДЕЦА ДО 12 ГОДИНИ
• Доплащане за единична стая – 120 лв.
• Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист – 280 лв;
• Целодневна екскурзия на о-в Санторини – 10€/човек при минимум 25 туриста;
• Посещение на Музея на виното и дегустация на 3 вида вина с включена входна такса и аудио гид на български език – 15€ при група от минимум 20 туриста /заявява се и се заплаща преди отпътуването/
• Екскурзия с кораб до островите Неа Камени, Палеа Камени и горещите извори с включена входна такса за вулкана – 30€ на турист (заявява се и се заплаща преди отпътуването, осъществява се при минимум 25 туриста).
• Придвижване с лифт или езда на магаре от/до пристанището – 10€/човек (заявява се и се заплаща преди отпътуването, заедно с екскурзията до вулканите)

Отстъпки:
• За деца от 2 до 6.99гг. (настанени на допълнително легло с 2 възрастни) – заплащат пакетна цена от 390 лв към туроператора.
• За деца от 7 до 11.99г. (настанени на допълнително легло с 2 възрастни) – заплащат пакетна цена от 400 лв. към туроператора.
• ВАЖНО!!!Обръщаме внимание на всички, които ще изберат дестинация в Гърция за своята почивка през 2018 г.
От 01.01 се въвежда т.нар. такса “Престой” от Гръцкото министерство на Туризма. Тя се заплаща на място в хотела, а размерът ѝ се определя от неговата категория.
Сумата е следната:
• за 5* хотели – 4€ /на стая/ нощувка
• за 4* хотели – 3€ / на стая/ нощувка
• за 3* хотели – 1.50€ / на стая/ нощувка
• 2*, 1* хотели – 0.50€ / на стая/ нощувка
• В случай че откажете да заплатите таксата, хотелът има право да ви откаже настаняване.

Санторини или познат още като Тира е най-красивият и интересен остров от групата на Цикладите. Отличава се с великолепната си природа. Той покрива територия от 74 кв. км. Намира се на 127 морски мили от пристанище Пирея и на 70 мили северно от остров Крит.
Островът е с формата на полумесец с вътрешен залив наречен „калдера”. Скалите над него се извисяват на 300 м. над морското равнище. Най-голям град е Тира. На острова има 13 селища, повечето от които са запазили традиционния стил и архитектура.
Характерни за Санторини са красивите плажове с черен или червен пясък, кристално чистите сини морски води и вулканични скали.

Полезна информация:
Общи данни за паспортен и визов режим: лична карта /задграничен паспорт с 6 месечна валидност към датата на отпътуване. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
За лица под 18 години пътуващи сами или само с единия родител е необходимо нотариално заверено пълномощно от двамата или липсващия родител, акт за раждане и ксерокопие на тези документи, задграничен паспорт или личната карта.

Настаняването в автобуса е по ред на записване. При желание да си резервирате предни места можете да сторите това срещу допълнително заплащане:
От 5-то място до 8-мо място – 30.00 лв. на седалка се заплаща допълнително.
От 9-то място до 20-то място – 20.00 лв. на седалка се заплаща допълнително.
Туроператора и Превозвача не носят отговорност за загубен багаж или откраднат и забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.