Остров Корфу – Рая на Земята

Автобусна програма 5 дни / 3 нощувки
Дати 19.09 – 22.09.2019
Русе, Велико Търново, Габрово 295 лв
Пловдив, Стара Загора 285 лв
София 275 лв
Сподели офертата:

1 ден. Отпътуване от Варна в 16.30 ч. от ОМВ –Автогара, от Шумен в 18.15 ч. от отбивката на 5- ти км, от Русе в 20.00 ч. от паркинга на Централна ЖП гара Русе, от Велико Търново в 21.15 ч. от Хотел „Етър“, от Габрово в 22.30 ч. от бензиностанция “ЛУКОЙЛ ” до „Дома на Хумора и Сатирата“,

2 ден от Стара Загора в 00.30 ч. от бензиностанция ОМV до Автогарата, от Пловдив в 0 1.30 ч. – от ОМВ до хотел „Санкт Петербург“, от София в 3.30 ч. от Автогара „Сердика“ /бивш Трафик маркет/ по маршрут Кулата – Игуменица. Тръгването от различните пунктове се осъществява ако има записани туристи от съответния пункт.

Следобед – трансфер с ферибот от Игуменица до остров Корфу – най-посещаваният гръцки остров в Йонийско море, известен с пясъчните си плажове, византийски храмове и екзотична растителност. Пътува се с ферибот около 1 ч 45 мин.  Пристигане следобед. Настаняване. Нощувка.

3 ден –остров Корфу

Закуска. Панорамна обиколка на Корфу / срещу доплащане / и Двореца Ахилион /XIX в./ – място на разкоша и легендата, построен от Императрица Елизабет, известна като Сиси. Продължаваме за град Корфу /Керкира/- столицата на острова. Обиколката на града започва от най – големия площад Еспланада – сърцето на града. Тук се намира и галерията от арки Листон с многобройните кафенета и ресторанти, копие на Парижката улица „Риволи“, Старата Крепост, портата Свети Георги, църквата „Свети Спиридон“, закрилник на острова. Свободно време за разходка из най – стария квартал Кампиело. Възможност за разходка с корабче – срещу допълнително заплащане.

“Калипсо стар” ви предлага екзотично едночасово пътуване със специално конструирано корабче, чието прозрачно дъно ви позволява да изследвате и да се насладите на вълнуващия и завладяващ свят на морското дъно. С голямото си разнообразие и красота, подводния свят ще ви удиви. Като допълнение, двата морски тюлена – Симба и Анна ще ви изпълнят уникално подводно шоу, по време на кратката ви почивка на остров Видо. Нощувка.

4 ден -остров Корфу – Палеокастрица и Сидари

Закуска. Екскурзия до Палеокастрица/ срещу доплащане /, един от най – известните курорти на острова, разположен на северозападното крайбрежие. Посещение на манастира Палеокастрица, посветен на Богородица, която според легендата с чудо спасила светата обител, вкаменявайки нападателите – пирати и техните кораби. Свободно време за разходка из околността или разходка с лодка до пещерите в Палеокастрица, най-известната от които е Синьото око. Продължаваме за Сидари – считано за едно от най – пленителните места на острова, известно със своите пясъчни плажове и уникално със своя пясъчен канал образуван от морските води ” Канала на любовта”. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

5 ден-–Закуска. Около 8.30 ч. трансфер от остров Корфу до Игуменица. Пътуването трае около 1 час и 45 минути.

Връщане обратно по обратния маршрут през София – Пловдив – Стара Загора – Габрово – Велико Търново – Русе /ако има записани туристи от съответните пунктове/ – Шумен – Варна.

Цената включва:

 • транспорт с лицензиран автобус 2/3*
 • 3 нощувки със закуски в хотел – 3*
 • Водач по време на пътуването

Цената не включва:

 • Пътни, фериботни такси и билети-20.00€ на турист.
 • медицинска застраховка – 8 лв./турист. Застраховката е „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69,99 год., валидна за чужбина, За лица от 70 г. до 85 г. – 12 лв. на човек.
 • Застраховка допълнително покритие: отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя;
 • Застраховка допълнително покритие: за разходите при смърт и трайно намалена работоспособност вследствие злополука– според тарифите на лицензиран застраховател;
 • Обзорна Екскурзия на Корфу с включена входна такса за двореца Ахилио – 40лв/20€ дете до 12 г. – 20лв/10€
 • Доплащане за вечеря – 12€/на ден
 • Eкскурзия до Сидари – 20лв/ 10€ –минимум 25, дете до 12 г. – 10лв/5€ туриста
 • Разходка с лодка в Палеокастрица -20лв/ 10€
 • Корабчето “Калипсо стар” – възрастен -30лв/ 15€; дете до 12 г. – 20лв/10€
 • “Калипсо стар” ви предлага екзотично едночасово пътуване със специално конструирано корабче, чието прозрачно дъно ви позволява да изследвате и да се насладите на вълнуващия и завладяващ свят на морското дъно. С голямото си разнообразие и красота, подводния свят ще ви удиви. Като допълнение, двата морски тюлена – Симба и Анна ще ви изпълнят уникално подводно шоу, по време на кратката ви почивка на остров Видо.
 • Дете 0 – 7 г. – настанено в двойна стая с двама възрастни заплаща -120 лв.;
 • Доплащане за единична стая: 90 лв.
 • ВАЖНО!!!Обръщаме внимание на всички, които ще изберат дестинация в Гърция за своята почивка през 2018 г.

От 01.01 се въвежда т.нар. такса “Престой” от Гръцкото министерство на Туризма. Тя се заплаща на място в хотела, а размерът ѝ се определя от неговата категория.
Сумата е следната:

 • за 5* хотели – 4€ /на стая/ нощувка
 • за 4* хотели – 3€ / на стая/ нощувка
 • за 3* хотели – 1.50€ / на стая/ нощувка
 • 2*, 1* хотели – 0.50€ / на стая/ нощувка
 • В случай че откажете да заплатите таксата, хотелът има право да ви откаже настаняване.