Кападокия – Eскишехир – Коня – Бурса – Истанбул

Транспорт: Автобус
Маршрут: Русе – Eскишехир – Кападокия – Коня – Бурса – Истанбул (през В.Търново и Габрово)

Датa: 18.09.2019 – 7 дни / 5 нощувки

ЦЕНА: от 495 лв.

 

Сподели офертата:

18.09 – 24.09.2019
БОНУС 4 ВЕЧЕРИ от туроператора!!!

1/2 ДЕН -860км Отпътуване от гр. Русе в 18.30ч от паркинга на ЦЖП Гара, от Велико Търново -19.30ч от хотел „Етър“,от Габрово –в 20.30ч от Лук Ойл, Стара Загора –ОМВ до Автогара -22.00ч,Свиленград -00.30ч посока Ескишехир/град в Северозападна Турция, център на едноименният вилает, разположен на река Порсук/.Панорамна обиколка на Ескишехир-парка Сазова със замъка на призките, пиратския кораб, зоопарка и аквариума, Старият квартал с къщи от времето на Османската империя Одунпазаръ и чаршията на стъклото. Свободно време. Настаняване в хотел 3*.След кратка почивка в хотела следва пешеходна разходка в центъра на града с екскурзовод и по желание – разходка с гондоли по река Порсук /30.00 лири на турист /.Вечеря.Нощувка.
3 ДЕН-480км Закуска. Отпътуване за Кападокия. По пътя се посещава гробницата на Фригийски цар Мидас и Фригийска столица Гордион /Комбиниран билет от 5 турски лири за двата обекта /.Отпътуване за Соленото езеро. Кратък престои и фотопауза на Соленото езеро. Отпътуване за Кападокия. Пристигане в Юргюп /Кападокия/,настаняване.Вечеря. По желание – посещение на Дервишко преставление – Нощно фолклорно заведение „Яшар Баба”– 25 евро. Заведението е под земята и всяка група си има определени места, програмата се изпълнява в средата на ресторанта всички имат възможност да видят танците. Меню: не включва вечеря, само напитки – кока кола, фанта, сиропи, турска ракия, водка, бира и вино. Напитките са неограничени има включени и ядки и через. Нощувка.
4 ДЕН – около 150км . Закуска. Възможност за летене с балон /в 05.00ч се прави трансфер от хотела до сборния пункт за летене -по желание -130 ЕВРО/254.00 лв./ заплаща се на място /. Панорамна обиколка с екскурзовод на български език със спирки за разглеждане на природните феномени в областта Кападокия: долината Соджанлъ, осена със скални църкви, най-значимата от които е “Църквата с черните глави”, получила своето име от “почернелите” лица на светците от иконите вследствие окислението на съставките на боята; Аванос – очарователно градче на двата бряга на р. Казълърмак. Разглеждане на Червената долина на Дервент с причудливите вулканични образувания и скалните църкви в Гьореме от 8 век. По пътя посещение на подземния град Деринкою или Каймаклъ (един от общо 36-те), обитаван 5 в. пр. Хр., състоящ се от 9 етажа, свързани с каменни стълбища. В древността в града е имало кухни, мазета, винарни, столови, водоизточници, складове за маслини. За да се предпазят от враговете хората, живеещи в града, търкаляли големи каменни блокове, за да запушат изходите. Посещение на Грънчарски център. Вечеря. Нощувка.
5 ДЕН 750 км След закуска отпътуване в посока Бурса, по пътя преминаване през град Коня, който е разположен в централната част на Турция. Коня може да се похвали с дълга история, като е считан за един от най-старите градове в целия свят. Градът често е определян и като един от най-религиозно-консервативните метрополитни центрове в Турция. Някога е бил познат като „Убежището на Исляма“, като в днешни дни жителите му са все още отдадени на религията. Разглеждане на забележителностите – мавзолея на Мевляна, основател на Ордена на танцуващите дервиши – една от най-голямата забележителност на турския фолклор и музея на дервишите, „Двореца на Аладин“. Отпътуване за Бурса. Вечеря.Нощувка в хотел 3*.
6 ДЕН 600 км Закуска. Разглеждане на Бурса с екскурзовод: Стария Чинар, Топхане /гробниците на хановете Осман и Орхан/джамията Улу и Козахан и челшията на коприната. Свободно време.Отпътуване за Истанбул .Нощувка
7 ДЕН.Закуска .Свободно време или разходка с корабче по Басфора и панорамна обиколка с местен екскурзовод в Истанбул . Отпътуване за България-слетобяд . Пристигане в Русе през нощта .

Дата Варна, Шумен Русе, Разград Велико Търново, Габрово, Казанлък Стара Загора, Хасково, Харманли, Свиленград
30.04.2019 525 лв. 515 лв. 505 лв. 495 лв.
18.09.2019 525 лв. 515 лв. 505 лв. 495 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: 
• транспорт с лицензиран автобус 3*;
• 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3*** в Ескишехир
• 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 3*** в Кападокия;
• 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3*** в Бурса;
• 1 нощувка със закуска в хотел 3*** в Истанбул
• описаната туристическа програма с лицензиран екскурзовод на български език по целия маршрут;
• С групата пътува представител от агенция;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• гранични и транспортни такси -20.00лв на турист.
• Застраховка „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” 2лв/ден на човек за лица до 65 год., с покритие 5000 евро, валидна за чужбина, на ЗАД “Армеец“ с адрес на управление: гр. София ул. “Стефан Караджа“2 ЕИК:121076907
• Застраховка допълнително покритие: отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя
• Застраховка допълнително покритие: за разходите при репатриране на тленни останки при случаите на злополука, болест или смърт – според тарифите на лицензиран застраховател;
• лични разходи
Допълнителни мероприятия:
входни такси за скалните църкви в Гьореме и Ючхисар – 20 лири + 8лири
Нощно фолклорно заведение „Яшар Баба”– 25 евро. Заведението е под земята и всяка група си има определени места, програмата се изпълнява в средата на ресторанта всички имат възможност да видят танците. Меню: не включва вечеря, само напитки – кока кола, фанта, сиропи, турска ракия, водка, бира и вино. Напитките са неограничени има включени и ядки и через. Програмата започва в 20.30 ч. до 23.30 ч.
входна такса за крепостта „Уч Хисар” +Гьореме скалните църкви с фреските – 30 лири/за всички обекти /
входна такса за Подземния град – 25 лири
Летене с балон -130 евро /За полета с балон, записалите се туристи ги взимат 1 час преди изгрева на слънцето от хотела. Балоните ги вдигат по време на изгрева и полетът продължава 1 час. Балонът се издига до 800 м и се спуска до нивото на скалите. След полета туристите ги връщат в хотела /около 8 часа /.
Разходка с гондола по реката Порсук -30.00 турски лири
входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание.
Вечеря в ресторант /по пътя от Коня до Бурса /около 9 евро на турист и за тази цена менюто е следното: Чобан салата,1кюфте,1бр пилешки шиш,1бр пържола агнешка /пилешка /,десерт –домашно кисело мляко и 1 вода /500 мл/.

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
Валутен курс: 0,40 лв. = 1 TL
МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ за осъществяване на пътуването: 45 човека
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи: 5 дни преди датата на отпътуване.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден задграничен паспорт. За лица под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + копия, валиден задграничен паспорт, акт за раждане.
За страната няма визови, санитарни и медицински изисквания.
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:В брой или по банков път. При записване по стандартни цени се изисква депозит – 30% от пакетната цена; доплащане –до 20 дни преди датата на отпътуване. При ранни записвания: 50% при записване и останалата сума – до 05.03.2019!
АГЕНЦИЯТА не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп в Турция поради: забрана за напускане на страната, невалидни / забравени / документи или други независещи от туроператора причини !
Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и независещи от агенцията обстоятелства ! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!
Настаняването в автобуса е по ред на записване. При желание да си резервирате предни места можете да сторите това срещу допълнително заплащане:
От 5-то място до 8-мо място – 30.00 лв. на седалка се заплаща допълнително.
От 9-то място до 20-то място – 20.00 лв. на седалка се заплаща допълнително.
Туроператора и Превозвача не носят отговорност за загубен багаж или откраднат и забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.