Кападокия

Дати: 30.09-06.10.2019

5 нощувки/ 5 закуски/ 4 вечери

Автобусна програма от В.Търново

ЦЕНА: 525 лв.

 

Сподели офертата:

Кападокия „Земята на красивите коне“ е историческа област в Мала Азия, между древните страни Понт, Армения, Киликия, Галатия и Фригия в поречието на река Кизил-Ирмак.

1 ДЕН  – Отпътуване от  Велико Търново по маршрут- Истанбул-Ески Шехир-/нощен преход /

2 ДЕН  – Пристигане около обяд   в  Ескишехир-градът на  Настрадин ходжа.Посещение на зоологическа градина,аквариума,и етнографския комплекс.Свободно време.По възможност  разходка с гондола по река Порсук.Настаняване в хотел.Вечеря.Нощувка.

3 ДЕН  – Закуска.Отпътуване към  района на  Кападокия.По пътно посещение на гробницата на Милас и фригийската столица- Гордион. . Настаняване в хотел.Вечеря.След вечеря възможност за посещение срещу допълнително заплащане на подземен ресторант с богата фолклорна програма-танци на дервишите и ориенталски танци .Нощувка.

4 ДЕН Закуска.Посещение на подземния град  Деринкую или Каймаклъ (един от общо 36-те), обитаван 5 в. пр. Хр. ,  състоящ се от 9 етажа, свързани с каменни стълбища. В древността в града е имало кухни, мазета, винарни, столови, водоизточници, складове за маслини. За да се предпазят от враговете хората, живеещи в града, търкаляли големи каменни блокове, за да запушат изходите. Разглеждане на Червената долина на Дервент с причудливите вулканични образувания и скалните църкви в Гьореме от 8 век,Крепоста  Уч Хисар .Вечеря в хотела.Нощувка.

5 ДЕН За желаещитеВъзможност за летене с балон- рано сутрин  .Закуска. . Отпътуване за Анкара по пътно разгреждане на най-соленото езеро – Туз гьол.Пристигане в Анкара посещение на Цитаделата ,музея на анадолските цивилизации, етнографския музей- старата сграда на Парламента Настаняване в хотел.Вечеря.Нощувка

6 ДЕН Закуска.Посещение на мавзолея на Ататюрк.Отпътуване за Истанбул.Вечерта по желание –  вечеря с меню и програма на кораба „Ориент Босфорус” –  40 €; Нощувка

7 ДЕН:Закуска .По желание разходка с корабче по Босфора (продължителност 1:30ч.) с местен екскурзовод Отпътуване за Одрин.Свободно време за пазар.Отпътуване за България.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

транспорт с лицензиран автобус/бус

всички гранични и транспортни такси;

2 нощувки със закуска и вечеря в хотел 3*** в района на  Кападокия;

1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3 *** в Анкара  ;

1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3 *** в Ескишехир;

1нощувка със закуска в хотел 3*** в Истанбул

описаната туристическа програма с лицензиран екскурзовод на български език по целия маршрут;

Застраховка „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 65 год., с покритие 5000 евро, валидна за чужбина, на ЗАД “Армеец“  с  адрес на управление: гр.София ул. “Стефан Караджа“2

С групата пътува представител от агенцията ;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Застраховка „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица над  65 год., с покритие 5000 евро, валидна за чужбина, на ЗАД “Армеец“  с  адрес на управление: гр.София ул. “Стефан Караджа“2 -14 лв

Допълнителни мероприятия: входни такси : гондола – около 8 лири , аквариум около 8 лири, комплекса Gordion- около 5 лири ,Каймаклъ- около 25 лири ,Гьореме –около 30 лири ,Зелве – около 10лири , Уч хисар-около 7 лири .

-Ориент Босфорус” –  40 €;

-Разходка с корабче по босфора-15 €;

Нощно фолклорно заведение „Яшар Баба”– 25 евро. Заведението е под земята и всяка група си има определени места, програмата се изпълнява в средата на ресторанта всички имат възможност да видят танците. Меню:не включва вечеря ,само напитки – кока кола, фанта, сиропи, турска ракия, водка, бира и вино. Напитките са неограничени има включени и ядки и через. Програмата започва в 20.30 ч. до 23.30 ч.

Летене с балон -130  евро /За полета с балон, записалите се туристи ги взимат 1 час преди изгрева на слънцето от хотела. Балоните ги вдигат по време на изгрева и полетът продължава 1 час. Балонът се издига до 800 м и се спуска до нивото на скалите. След полета туристите ги връщат в хотела /около 8 час

 

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден задграничен паспорт. За лица под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + копия, валиден задграничен паспорт, акт за раждане. За страната няма визови, санитарни и медицински изисквания.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: В брой или по банков път. При записването  се изисква депозит – 30% от пакетната цена; доплащане – 20  дни преди датата на отпътуване.
АГЕНЦИЯТА  не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп в Турция поради: забрана за напускане на страната, невалидни / забравени / документи или други независещи от туроператора причини !

Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и  независещи от агенцията обстоятелства ! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!

Туроператора и Превозвача не носят  отговорност за загубен багаж или откраднат и забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

ВАЖНО: Относно медицинската помощ –Туроператора и Фирмата – партньор, могат да окажат съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не са страна и не носят отговорност при неспазване на Общите застрахователни условия от Застрахователя или негов Представител.