Егейска Турция

Маршрут: Русе-Айвалък-Бергама-Измир-Кушадасъ-Приене-Милет-Дидим-Мармарис/Остров Родос,река Далян/-Афродизиас-Кушадасъ-Памуккале

Продължителност: 7 дни / 5 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати:  01.09.2019 г.
Сподели офертата:

ПЪРВИ ДЕН – Отпътуване в 20,00 ч. от Русе /Централна ЖП гара/, отВелико Търново – 21.30ч. /Автогара/, от Габрово в 22,20ч ,От Казанлък в 00,15-ОМВ –посока Стара Загора.

ВТОРИ ДЕН от Несебър – 01.00 чот Стара Загора –ОМВ до Автогара .Отпътуване посока Свиленград –Чанаккале –Айвалък.Преминаване с ферибот през протока Дарданелите. Панорамно обиколка на Чанаккале с местен екскурзовод.Отпътуване за Айвалък.Обиколка на Айвалък с местен екскурзовод.- Панорамната обиколка включва :. O.Джунда и стъпката на Дявола . Хълмовете, заобикалящи града се наричат Шейтан Софраси /Трапезата на Дявола/. Те се издигат над Айвалък и остров Джунда и впечатляват туристите с красотата си .Райския връх –това е най- високата точка в Айвалък – гледката е незабравима . Според легендата Дявола откраднал дъщерята на султана и на това място е бил заловен. И днес можете да видите отпечатъка, оставен от стъпката му. Туристи от цял свят посещават това място известно с поразителната панорамна гледка към Айвалък и островчетата около него . Настаняване в хотел в курортната зона на Айвалък. Вечеря.Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за античния град Пергамон (дн. Бергама), който през елинистическия период е бил столица на едноименното царство. Разглеждане с местен екскурзовод на Акропола, храма на богинята Атина, амфитеатъра, храма на император Траян, останките от олтара на Зевс и останките от библиотеката, строена от Марк Антоний за сватбен подарък на Клеопатра. Отпътуване за Кушадасъ. По пътя – двучасов престой в Измир, третият по големина град в Турция, родно място на Омир. Пешеходна разходка в центъра на града. Пристигане в Кушадасъ. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до Памуккале – /срещу доплащане /при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; Посещението се организира при минимум 25 участника. Завръщане в Кушадасъ. Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – Закуска. Свободно време или по желание полудневна екскурзия до един от най-добре запазените градове на древния свят – Ефес, къщата на Св. Богородица, гроба на Св. Йоан Богослов и останките от храма на Артемида – едно от седемте чудеса на древния свят –при предварителна заявка и заплащане в България, а не на мястоПосещението се организира при минимум 25 участника. Отпътуване за Дидим .Пристигане. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия .Посещение на Приене ,Милет и храма на Аполон в Дидим.Приена се намира на 10 км северно от р.Меандер . Милет древен анадолски град основан по време на бронзовата епоха и мост на микенската епоха в Мала Азия, също така и център на философията като философите Талес, Анаксимандър и Анаксиманес. Дидим известен със Аполоновия храм и център на пророците – полудневен тур,/Цена 30,00евро заевява се в България .Програмата се осъществява при мининум 25 записани туриста !Вечеря .Нощувка .

СЕДМИ ДЕН .Отпътуване за България. По пътя: посещение на древна Троя /входната такса се заплаща на место от всеки турист пожелал да се включи в посещението /- легендарният град на героите от Троянската война, обезсмъртени от Омир. Преминаване с ферибот през Дарданелите. Отпътуване по маршрут Малко Търново – Бургас – Варна. Пристигане във Варна, Шумен, Разград, Русе през нощта.

Цената включва:
• Транспорт с лицензиран автобус 2/3*;
• 5 нощувки със закуски и 5 вечери в хотел 3*/1нощувкиа в Айвалък в хотел 3* на база нощувка , закуска и вечеря 2 нощувки в Кушадасъ в хотел 3* на база нощувка ,закуска и вечеря ,2 нощувки в хотел 3*в Дидим на база нощувка ,закуска и вечеря /
• Екскурзоводско обслужване;
• разглеждане с екскурзовод забележителностите на Пергамон (дн. Бергама), Измир, Троя, Айвалък
• пътни и фериботни такси.
• С групата пътува водач – представител от фирмата;

Цената не включва:
• Такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и др.;
• Медицинска застраховка – 10 лв./турист. Застраховката е „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69 год., с покритие 5000 евро, валидна за чужбина, на ЗАД “Армеец“ с адрес на управление: гр. София, ул. „Стефан Караджа“2. ЕИК :121076907. Застраховката вкл. “Медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване“, “Репатриране вследствие злополука или акутно заболяване“, За лица над 70 до 85 години – 15 лв. /турист. ПОКРИТИ РИСКОВЕ: “Медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване“.;
• Екскурзия до Памуккале –45 евро при минимум 30 участника; за деца до 11,99 години -30,00евро
• Полудневна екскурзия до Ефес, Къщата на Дева Мария, Храма на Артемида, и гроба на апостол Йоан при минимум 25 туристи – 45 евро .; за деца до 11,99 години -30,00евро
• Екскурзия до Милет ,Приене и храма на Аполон в Дидим -30,евро на човек при мининмум 25 туриста ;
• Панорамна обиколка на Айвалък -15,00евро за възрастен и 12 евро за деца до 11,99 години ;

Дата Русе, Велико Търново, Габрово, Казанлък Стара Загора, Хасково
01.09.2019 г. 469 лв. 459 лв.

Настаняването в автобуса е по ред на записване или при желание за предни места срещу допълнително заплащане :
От 5-то място до 8-мо място – 30.00 лв. на седалка се заплаща допълнително.
От 9-то място до 20-то място – 20.00 лв. на седалка се заплаща допълнително.

Пунктове за отпътуване и връщане от различните градове : Отпътуването от Шумен, Варна, Разград, Велико Търново, се осъществява при минимум 15 туриста от съответния пункт. Забележка: Преминава се през различните градове само ако има записани туристи от там.